СИГУРНА ЕЛЕКТРОННА САМОЛИЧНОСТ ЗА ФИЗИЧЕСКИ КОНТРОЛ НА ДОСТЪП ИЗПОЛЗВАНА ЧРЕЗ СЪВРЕМЕННИТЕ МОБИЛНИ УСТРОЙСТВА

mobile-access-ds-teaser
HID Mobile Access® позволява използването на мобилни телефони и таблети като обикновенна карта или токен за достъп, с разликата, че потребителите ще получават и използват своите правомощия „в движение“ – тогава когато имат нужда и то без да носят картата
за достъп в себе си. В съвременния мобилен свят едно от нещата, които се ползват постоянно е умният телефон – т.нар. смартфон. Всекидневно ние го използваме по най-различни поводи и това е защото той прави живота ни по-лесен и по-удобен. Сега вече можем да използваме това устройство за да направим всекидневието си по-сигурно.
За да използвате HID Mobile Access® се нуждаете от няколко компонента:
– Смартфон*, който поддържа NFC и/или Smart Bluetooth v.4
– Безплатно приложение, което можете да изтеглите от Android Market или AppStore
– Виртуална мобилна карта, която ще бъде заредена от вашия Системен администратор/Отговорник по сигурността отговорен за издаването на вашите виртуални карти.
– подходящ HID четец на карти, който може да бъде включен към вашата СЪЩЕСТВУВАЩА система за контрол на достъп. Всички ваши съществуващи карти за контрол на достъп могат да бъдат запазени и дори използвани и на новите HID четци. Новите мултипротоколни четци на HID могат да четат почти всички масово използвани карти за достъп – както вискочестотните работещи на 13.56 MHz – iCLASS Seos™, iCLASS SE®, standard iCLASS®, MIFARE®, и MIFARE DESFires® EV1, така и тези работещи на 125 kHz – HID Prox®, Indala®, AWID и EM4102.
Зареждането на вашите правомощия се извършва през централизиран портал за управление като идентификационния номер на вашия мобилен апарат се свързва с една или повече мобилни карти. Приложението инсталирано във вашия смартфон автоматично обновява и зарежда картите с които можете да работите.
Използването на вашите мобилни карти е съвсем просто – активирате приложението и избирате картата с която искате да се представите пред четеца, след което приближатавате мобилния телефон до четеца (в случай че се използва NFC комуникация) или завъртате телефон на четвърт оборот (ако използвате Bluetooth комуникация).
Всички ваши правомощия се пазят сигурно благодарение на технологията Seos®, която има грижата за сигурността през целия жизнен цикъл на вашето мобилно устройство. Изцяло интегрирани в платформата iCLASS SE®, мобилните правомощия предлагат надежден и
приспособим модел който се вписва в платформата Secure Identity Object® (SIO®) за многослойна сигурност. Мобилните правомощия са базирани на високозащитени критографски обекти с данни използвани чрез специализирани протоколи и алгоритми. Seos® се грижи
за надеждната защита от край до край при предаване на данните независимо от използваните комуникационни методи и протоколи.
access-transformed-promo

TWIST & GO! – ЖЕСТЪТ, КОЙТО ОТКЛЮЧВА ВРАТИ…

Патентованата технология Twist&Go ви позовлява да използвате вашето мобилно устройство по един абсолютно нов начин.
Простото завъртане на вашият телефон на четвърт оборот е равностойно на поставяне на карта за достъп пред четеца. Безплатният софтуер позволява да заредите до 10 различни карти във вашето устройство и да ги използвате когато е необходимо – или с Twist&Go или чрез доближаване на устройството до четеца.

ПО-ИНТЕЛИГЕНТЕН ДОСТЪП ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ НА МОБИЛНИ УСТРОЙСТВА

HID Mobile Access е най-пълното и защитено решение, което се предлага на пазара в момента, oт четците за мобилните правомощия до Cloud базирания портал за управлението им. По-долу можете да разгледате компонентите необходими за успешното използване на HID Mobile Access.
mobile-enabled_iclass_se_readers hid-visitor-reg-male-female-int-med hid_mobile_access_app
Четци за мобилен достъп Защитени мобилни правомощия Портал за управление на правомощията

ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ОПРОСТЕНА И ЛЕСНА ЗА ВНЕДРЯВАНЕ И ИЗПОЛЗВАНЕ СИСТЕМА

fallbackbg

Документи